Actieve koeling voor medisch transport

Ontdek hoe Alpha Logistiek ervoor zorgt dat koelmedicatie tijdens het gehele logistieke proces actief gekoeld blijft. Met onze recent geïmplementeerde grotere koelcel en innovatieve technologieën kunnen we een optimale omgeving bieden voor het sorteerproces. Van het laden van koelproducten in onze pendelkoelkasten tot de sortering in onze goed uitgeruste koelcel in Amersfoort, we nemen elke stap serieus om de integriteit van uw zendingen te waarborgen.

Actieve koeling voor medisch transport: Mobiele koelunits

Onze klanten laden de koelproducten in onze pendel koelkasten. Deze zijn uitgerust met een eigen GPS-systeem, accu voor de koelmotor en temperatuursensoren. Van daaruit zorgen we voor het veilige vervoer van de koelzendingen naar onze locatie in Amersfoort. In Amersfoort vindt vervolgens de sortering op route- en stopniveau plaats. Dit gebeurt in onze goed uitgeruste koelcel, voorzien van diverse sensoren, sorteertafels en camera’s.

Geavanceerde technologieën: Sensoren, sorteertafels en camera’s

Tijdens het sorteerproces worden de koelzendingen zorgvuldig per route in kratten geplaatst. Deze bewaren we in een speciaal daarvoor bestemde stelling in de koelcel. Zodra de chauffeur klaar is om aan de route te beginnen, laadt hij deze kratten in de mobiele koelunit. Deze koelunit is op zijn beurt voorzien van GPS, een accu, koelmotor en sensoren. Bovendien scannen wij de koelkast en koppelen deze aan de juiste route. Dit doen wij zodat onze planning tijdens de hele route live de temperatuur in de mobiele koelunit kan volgen.

Actieve koeling voor medisch transport: Toezicht op de temperatuur

Door middel van voortdurende monitoring van de temperaturen tijdens het gehele traject, kunnen we garanderen dat de koelzendingen van onze klanten onder de juiste temperatuurcondities worden vervoerd. Als een van onze koelunits onverhoopt afwijkt van de vooraf vastgestelde temperatuurrange, ontvangt onze planning direct een notificatie. Door deze notificatie kunnen we altijd snel reageren op uitzonderingen. Met actieve koeling zorgen we ervoor dat de zendingen tijdens het gehele traject stabiele condities behouden. U kunt er dus op vertrouwen dat uw medische goederen veilig en intact op hun bestemming aankomen.

Bij Alpha Logistiek is uw medische zending onze prioriteit

Heeft u vragen over ons actieve koelingssysteem of wilt u meer informatie over onze diensten? Neem gerust contact met ons op via onze contactpagina en ons team staat klaar om u te helpen. Uw kostbare medische zendingen zijn onze prioriteit! Benieuwd naar meer transportnieuws? Volg ons op Instagram!

Laat een reactie achter